Sine Cera Pasiphaë "Ellen"

Född 2017-06-24, SE40842/2017
e. C.I.B. BE CH DE CH LU CH VDH CH Candlewood’s Jason
u. RLD N RLD F SE UCH SE VV-18 VWW-18 Hitmakers Hold On To Your Hat

Ellen är hunden som beter sig som att hon äger världen. Inget kan få henne att tvivla på sin egen förträfflighet. Hon älskar allt och alla och självklart tror hon att allt och alla älskar henne. Hon är extremt tillgänglig och miljöstark och kan mycket väl hoppa upp i knäet på en total främling och tigga godis eller kärlek (detta har hänt otaliga gånger). Hon är väldigt matglad och äter allt hon erbjuds. I soffan ligger hon på sina människor för att inte gå miste om en sekunds kliande.

Ellen är dessutom en liten arbetsmyra som med entusiasm tar sig an allt hon erbjuds. Hon går efter mottot ”varför ska man göra något eftertänksamt och försiktigt när man kan slänga sig över det utan att fundera först”. Ellen tränas och tävlas i dagsläget främst i heelwork to music och rallylydnad men har tidigare även tränats och tävlats i lydnad, viltspår och nosework. Hon har även tränats sporadiskt i agility. Hon tycker allt i träningsväg är roligt, är lättränad och lättbelönad då hon älskar både jakt, kamp och godis. Hon har väldigt lätt för sig när det kommer till nosarbete.

Exteriört är Ellen en välbalanserad, välbyggd, kompakt tik med mycket massa och rejäl front. Hon är välvinklad bak, har fin svans och fina knutna tassar. Ellen har genomgått MH med etta på skotten och utan kvarstående rädslor.

Utställningsmeriter

SE UCH

Arbetsmeriter

Lydnad: LD Startklass
Rallylydnad: RLD N, RLD F, RLD A, SE RallyCh
Viltspår: SE VCH
Heelwork to music: HTM 1, HTM 2
Nosework: GK doftprov eukalyptus

Hälsotester

PRA-prcd anlagsbärare B
HD C
ED 0
Patella ua
Öga distichiasis (lindrig, orsakar ej besvär)

Övrigt

MH
Fulltandad, korrekt bett
39 cm
Mamma till Månkullen, född 2020