Trollvikens Black Amaranth "Doris"

Född 2008-02-04, S24045/2008
e. SE UCH Sandust Start Me Up
u. Brittuvan’s Mette Trollviken

Doris var Jennys första pudel och en fodertik från Trollvikens kennel. Tyvärr fick hon operera ena höften som valp/unghund och gick aldrig i avel. Doris var en liten dvärgpudel på bara 29 cm men var en rejäl hund i litet format. Hon var redan som ung miljöstark och fullständigt orädd för allting och följde med Jenny överallt. Inget bekymrade eller störde henne när hon befann sig på träningsplanen. Att träna med matte var det bästa hon visste och hon gick alltid all-in i träningen.

Jenny och Doris tränade och tävlade i lydnad då Doris var ung men efter ett längre träningsuppehåll började de med rallylydnad när Doris var ungefär åtta år gammal. Karriären kröntes med en start på rallylydnads-SM år 2018 när Doris var 10 år gammal. Ett godkänt doftprov på eukalyptus hann det också bli.

Doris lämnade oss 13 år gammal i början av mars 2021. Ett helt liv med snedbelastning efter höftoperationen gjorde att hennes kropp inte orkade mer och hon fick somna in här hemma med flocken runt sig. Hon är för alltid saknad och lämnade ett stort hålrum i våra hjärtan.

Utställningsmeriter

BIM valp

Arbetsmeriter

Lydnad: LPI, LPII
Rallylydnad: RLD N, RLD F, RLD A, SE RallyCH, SM 2018
Nosework: GK doftprov eukalyptus

Hälsotester

PRA-prcd, hereditärt fri

Övrigt

Fulltandad, korrekt bett
29 cm