Om kenneln

Vi bor tillsammans med våra hundar i ett hus i skogen i Lindome söder om Göteborg. Hundarna lever tillsammans med oss som familjemedlemmar och våra valpar växer upp som en del av flocken och tar del av vår vardag. För tillfället har vi fyra tikar boendes hemma: Nala, Ellen, Mara och Doris.

Hitmakers startades först av Anna år 2010 och kennelns första kull föddes redan samma år. Kenneln har efter det legat vilande i åtta års tid då Anna tillsammans med Annika Gripencreutz drivit kennel Sine Cera. År 2020 togs namnet Hitmakers tillbaka, nu tillsammans med Jenny och kennelns andra kull föddes tio år efter den första.

Större delen av våran fritid spenderas med hundarna och vi deltar regelbundet i utställningar. Flera av våra hundar tränas och tävlas dessutom i arbetande grenar såsom lydnad, rallylydnad, agility, nosework och viltspår.

Anna Johansson

År 1995 lyckades jag tjata till mig en hund. På grund av allergi i familjen föll valet på pudeln. I dagstidningen NSD hittade mina föräldrar annonsen från kennel Charmer Wins som precis fått sin första valpkull. I mars -95 flyttade Pysen (Charmer Wins Clever Christopher) in. År 2000 flyttade även Robin (Charmer Wins Rocking Robin) in och med honom väcktes intresset för utställning, pälsvård och hundträning. Bara tre år senare flyttade tredje pudeln in i hemmet, Nova (Charmer Wins Unique Model). Nova var en fodertik från Charmer Wins och födde sina två första kullar under det prefixet. Kull nummer tre blev starten på Hitmakers och genom valparna i den kullen även starten på Sine Cera. Med Nova tog intresset för både avel och tävling i de arbetande grenarna fart på riktigt.

Under många år arbetade jag heltid som hundfrisör. Idag jobbar jag heltid på djursjukhus och klipper när möjlighet ges. Det händer dock fortfarande att jag tävlar i pudelklippning. Jag är även engagerad i rasklubben.

Jenny Pettersson

Jag har under större delen av min uppväxt omgetts av djur såsom katter, hundar och hästar. Jag började tävla inom ridsporten i tidig ålder och tränade även familjens hundar sporadiskt i flera grenar men bytte på allvar ridsporten mot hundsporten år 2008 då jag skaffade dvärgpudeln Doris (Trollvikens Black Amaranth). Tillsammans tävlade vi i lydnad, rallylydnad samt lite nosework och det var med henne som jag insåg vilka fantastiska tränings- och tävlingskompisar pudlar är. Doris tävlingskarriär avslutades, främst på grund av dålig syn, år 2018. Karriären kröntes med en start i SM i rallylydnad samma år. Under Doris tävlingskarriär utbildade jag mig till skrivare i rallylydnad och var hjälpinstruktör på rallylydnadskurser som hölls på brukshundklubben.

Samma år som Doris blev pensionär flyttade Ellen (Sine Cera Pasiphaë) in och det var tack vare henne som jag i större utsträckning kom i kontakt med utställningar och därmed väcktes även avelsintresset. Största anledningen till att jag älskar pudeln är och kommer dock alltid att förbli dess glädje och positiva inställning till livet och dess arbetade egenskaper som jag vill värna om i aveln.